Мезотерапията представлява терапевтично или козметично третиране чрез продукт или коктейл от продукти в минимални дози чрез множество микроубождания.

Мезотерапията се наложи като успешно средство за борбата с целулита, косопада и стареенето на кожата. Най-новите тенденции при нея са в областта на оформяне на тялото чрез липолиза. Това означава, че ние можем да разрушим мастната клетка чрез инжектиране на коктейл от продукти, като по този начин оформим тялото, подобно на ефекта на липосукцията. Ефектът е дефинитивен, но за целта са необходими няколко процедури. Продукта се инжектира с помощта на пистолет, наречен Mesogun. Методът е безопасен -разрушените мастни клетки се елиминират чрез черния дроб, достигайки до него по лимфните пътища. Болката при инжектиране е поноисима, а синините и отоците -слаби и изчезват до няколко дни.

Липолитична мезотерапия

Коктейла, който използваме съдържа основно Phosphatidylcholin. Инжектира се дълбоко в мастните депа. Може да се комбинира с ултразвукова кавитация за по- бърз ефект. Препоръчват се и лимфодренажни масажи.

Антицелулитна мезотерапия

За изглаждане на „портокаловата кожа“  при жените  използваме коктейл, който съдържа основно Carnitine, Caffeine, Artichoke и др. Коктейла се инжектира дълбоко подкожно (веднъж месечно). Необходими са средно около 4 процедури за изглаждане на целулита. След постигане на ефекта се препоръчва 1 процедура веднъж в годината за поддръжка (обикновено в късна пролет).

При антицелулитната мезотерапия могат да се получат преходни отоци и малки синини за 2-3 дни. За по-добър ефект процедурата може да се съчетае с ултразвукова кавитация.

Стягаща кожата мезотерапия

Мезотерапията за стягане на кожата може да се използва на корем, бедра, ръце и шия. Коктейла, който използваме съдържа DMAE, коензим Q10, silicium и др. Инжектира се чрез Meso Gun на дълбочина от 2-3 мм в кожата. Правят се средно 4 процедури – веднъж на месец. Препоръчва се поддръжка веднъж на 6 месеца. Няма отоци и синини. Може да се съчетае с радиочестотни процедури (Radiofrequency) за по-бърз ефект.

Мезотерапия за коса

Предотвратява косопада и увеличава притока на кръв към космените фоликули, което помага за растежа на нова коса.

За косопад: Началната фаза трябва да бъде две сесии седмично в продължение на 4 – 5 последователни седмици. И по време на поддържащата фаза трябва да бъде от 1 до 4 поддръжащи сесии на всеки 6 седмици, или се повтаря първоначалния курс, ако е необходимо.

За изтъняване на косъма: Начална фаза трябва да бъде една сесия на седмица в продължение на 6 последователни седмици. И по време на поддържащата фаза, тя трябва да бъде от 1 до 3 сесии на всеки 8 седмици.

 Лечението започва да действа веднага, но резултатите не се очаква да бъде забелязана преди 3 седмици.

 Цени:

Мезотерапия (времетраене: 20 мин; 4 процедури по една на 3 седмици)
Отслабваща мезотерапия Slim –   200 лв./1 ампула
Антицелулитна мезотерапия Bodyfirm – 200 лв./1ампула

Мезотерапия чрез Mesogun (1 процедура месечно)

  • стягаща  – 200 лв.
  • антицелулитна – 200 лв.
  • мезотерапия на лице 200- 500 лв.
  • сгъстяваща косите – 200 лв.

Мезотерапия чрез Roller (1 процедура седмично,предплащане минимум 2 процедури) –  100 лв.

Премахване на капиляри по лицето – 100- 200 лв.

Премахване на петна по лицето – 50-100 лв.