Д-р Веселин Динев

График: четвъртък и петък – 16:30-18:30 ч.

*Задължително е предварителното записване на час

Д-р Веселин Динев специализира пластична, естетична и реконструктивна хирургия изцяло в Париж – Франция. Той започва своето обучение в най-голямата клиника по пластична хирургия – Болница St. Louis, в екипа на хирурзи от световна величина като Prof. Jean-Marie Servant, Prof. Mark Revol и Prof. Pierre Banzet. Продължава да я посещава периодично по време на цялото си 4-годишно пребиваване в Париж и асистира многократно на редица други големи имена в световната пластична хирургия, между които е и откривателят на липосукцията – Dr. Illuz. В Болницата St. Vinsent de Paul работи дълго в екипа на Dr. Bernard Pavy – един от лидерите в детската пластична хирургия във Франция. Д-р Динев е негов личен асистент дълго време и в клиниката CCBB. Участва в екипа и е личен асистен още на хирурзите Robert Haddad и Stepfaine Guero. Известно време прекарва като асистент във френския Институт по хирургия на ръката, под ръководството на Prof. Philippe Saffar.

Д-р Динев има и редица публикации и участия в конгреси по пластична хирургия във Франция.

Той добива уменията си в областта на естетичната хирургия с работата си в редица частни клиники в Париж, сред които са Clinique d’Alma, CCBB, Clinique Victor Hugo и др. Там асистира в естетичната практика на част от изброените по-горе хирурзи – Bernard Pavy, Robert Haddad, Stepfaine Guero и освен тях на хирурзи като Marc Divaris за присаждане на коса и Serge Letessier за филъри, ботокс и лазери. Д-р Динев специализира и медицинска лазерна терапия в университета Paris 6 – Marie Curie с диплома – Inter European Diploma for Medical Lasers (Diplome Inter Universitaire Europeene – Lasers Medicaux).

Член е на много френски и международни асоциации за пластична, естетична хирургия и лазерна терапия. След Париж, Д-р Динев продължава практиката си в Montreal – Canada, където работи в Montreal General Hospital в екипа на Prof. Brawn, както и в Childrens’ Hospital of Montreal, Royal Victoria Hospital и в Seaford Medical Center for Plastic and Aesthetic Surgery в екипа на Prof. Rene Crepeau.

През последните 4 години практиката му в областта на естетичната медицина и лазерната терапия е основно в Многопрофилна болница за активно лечение „Вита” – София. Междувременно поддържа професионалната си квалификация, като участва на много европейски форуми. Д-р Динев е консултант и главен обучаващ за инжектиране на филъри, ботокс и мезотерапия на фирми за внос и дистрибуция на тези продукти, както и консултант на вносители на лазери.