Терминът липофилинг (от липо – мастна тъкан и филинг – пълнене) се въвежда в съвременната пластична хирургия от неговия откривател – Д-р Колман от Ню Йорк, при когото д-р Динев има честта да присъства на лекция и обучение, докато специализира в Париж. Освен липофилинг се използва и термина „мастен трансфер“.

Мастния трансфер е специален вид липосукция, при която се отнемат мастните клетки от тази част на тялото, където са в излишък. Те се обработват, за да се отделят от серума и електролитите и се ре-инжектират в същата сесия на ново място в тялото, където има нужда: за увеличаване на гърди, дупе, устни или скули. В месеца след операцията половината от инжектираните клетки умират и се метаболизират. Останалите клетки се захранват на новото място и остават живи там. Умиращите клетки стимулират развитието на стволовите клетки от мастната тъкан (които все повече се използват от регенеративната медицина) и с това оказват благоприятен ефект върху кожата, под която са инжектирани. Тя се подмладява, става по – свежа и еластична, бръчките се изглаждат.

Чрез метода на липофилнга можем да модифицираме няколко различни части на тялото, някои да намалим (корем, паласки, талия, бедра и др)  и същевременно други да увеличим (гърди, дупе, устни, скули и др.). По този начин наистина цялостно скулптурираме и променяме тялото на пациента и резултата е постоянен!

Д-р Динев работи в тясно сътрудничество с Проф. Марита Айзенман – Клайн от Мюнхен в областта на липофилинга, която е водещ световен специалист в тази област, както и в областта на регенеративната медицина (сравнително нова област в медицината).

Липофилинг на гърди 2500 EUR

на тяло (дупе) : 2200 EUR

на устни: 800 EUR

на скули: 800 EUR