Face infusion е комбинираното и едновременно действие на микродермоабразията и микропулсовия масаж подобрява пропускливостта на кожата.  Чрез микродермоабразиото става възможно отстранвяането на мастните и мъртвите клетки от горния слой на кожата, повишавайки пропускливостта й.

Микропулсовият масаж действа едновременно върху кожната васкуларизация и върху фибробластите, отговорни за производството на основните компоненти на кожната тъкан – колаген и хиалуронова киселина.

Прилагането на микротокове позволява трансдермалния пренос на активни вещества да нарасне с 40–60% спрямо тривиалното мануално нанасяне на вещества. Този ефект в последствие се засилва благодарение на подходящото поляризиране на активните субстанции. Системата Face Infusion е създадена следвайки принципите на нобеловата награда по химия за 2003г., присъдена на американските доктори д-р Р. Мак Кинън и д-р П.Агри.

Това ново устройство комбинира съвместното действие на електрически, биологични и физични ефекти в съответствие с принципа на променлива биполярна електопорация и благодарение на използването на тройна вълна с честотна модулация.

Този вид електрически импулси води до временна реорганизация на клетъчната мембрана, като по този начин се създават нови каналчета през мембраните на клетките, водещо до увеличаване на пропускливостта на мембраната.

Специалната форма на вълната е създадена, за да се получи не само трансдермално преминаване на вещества, но и да има опъващо действие върху лицевите мускули, така лицето Ви придобива тонизиран и младежки вид.

Друго важно предимство на тази специфична форма на вълната е че при прогресивното нарастване на микротоковете се получава значително намаляване на неприятните усещания по време на терапията.

Цена: 50 – 80лв