Предимства:

  • Без операция, без болка, без синини, без отоци, без носене на стягащо бельо, се оформя силуета на тялото.
  • За разлика от много други процедури, ефектът за оформяне на тялото е дефинитивен и е още от първата процедура. (намаляват се средно по 2-3 см от всяка процедура)

Med Contour е най – новата система за кавитация, която комбинира действието на два нискочестотни ултразвукови модула, разположени изключително само в една работна глава. Специалната  ръкохватка, в следствие на всмукване, повдига адипозната тъкан нагоре, за да позволи действието на ултразвука да се фокусира върху мястото за третиране. Осцилацията или вибрацията, причинена от нискочестотния ултразвук, предизвиква образуването на микробалончета (cavity – анг. празнина). Те от своя страна се пръсват (спукват) в мастните натрупвания на адипоцитите (мастните клетки), като ги втечняват и ги правят лесни за изхвърляне по естествен път.  Микробалончетата директно и ефективно работят в мастните депа, атакувайки адипоцитите и ги елиминират или редуцират. Този метод се нарича „кавитация”. Адипозната тъкан се всмуква от ръкохватката, докато не се допре до двете УЗ сонди. Благодарение на разположението им под ъгъл 35°, УЗ прониква дълбоко в мастните клетки на третирана зона. Силата на ултразвука в двете сонди, комбиниран с вакуумното действие на ръкохватката, прави терапията безопасна, приятна и най – важното ефикасна.

Med Contour има допълнителна вакуумна ръкохватка, направена за отключване на лимфните възли и последващ лимфодрнажен масаж. Също така тя осигурява приятен масаж с много добър дрениращ ефект,  като реактивира лимфната система. Лимфодренажният масаж спомага на тялото да изхвърли през лимфните възли, получените при кавитацията течности (токсини). Този ефект е от първостепенна важност за абсорбцията на мазнините, като предварително са обработени с ултразвука, който улеснява ускоряването на процеса на премахване на остатъчните мазнини.

Огромната разлика от всички останали апарати, които също наричат себе си «ултразвукови», а процедурата «кавитация» е, че при med Contour има 2 много мощни, нискочестотни глави, които наистина постигат ефект при стягането на мазнините.