Акнето е проблем не само на подрастващите, а за съжаление и на много от възрастните. Гнойните пъпки, лъщящата кожа и широките пори са неприятен козметичен и здравословен проблем, решаването на който е цел на тази терапия.

Козметичният сектор на „Sofiа Estetic” Ви предлага комбинирана терапия с продукти и апаратура, които имат за цел трайно премахване на гнойните пъпки, регулиране на мастната секреция, лечение на възпаленията и обща регенерация за чиста и здрава кожа. Преди да се пристъпи към лечението му е много важно да се определят точно причините, които водят до неговата поява.

Нашият екип работи индивидуално с всеки клиент, като се информира за общото му състояние, хормоналния баланс, начин на хранене и т.н. След като се определят причините за появата на акне, може да се пристъпи към неговото лечение.

В  „Sofia Estetic Center“ се работи с различни методи и препарати, доказали своята ефективност при лечението на акне. Методите и средствата, които използваме, са напълно безвредни, когато се прилагат правилно и добре дозирани за конкретния клиент.

Продуктите, които ползваме, не съдържат алкохол, нормализират PH баланса на кожата и намаляват производството на себум (секрет на мастните жлези). В терапията е включена уникална пречистваща маска за лице със специални минерали от Мъртво море, предотвратяваща образуването на нови акне-огнища, лекуваща старите и също така атакуваща бактериите, които причиняват акне.

Описаните до тук ефекти се засилват с помощта на лазерна апаратура, която разширява кръвоносните съдове, като по този начин увеличава достъпа на кислород в третираната зона и лекува кожата в дълбочина. Тази апаратура е най-ефективна при унищожаването на бактерията Propionibacterium acnes – основен причинител на акнето, като я убива без да уврежда околната тъкан.

Тази терапия има за цел да премахне вече образуваното акне и да предотврати появата на нов процес. Приложението на тази апаратура не крие риск от увреждания, зачервявания или други нежелани странични ефекти.

Цена на терапията: 80 лв (включва козметични продукти и апаратура).
Препоръчителен брой процедури: 8 (като се правят по 2 на седмица).