Как работи?

 • Фотоепилацията използва лазерни или пулсиращи светлинни системи и се основава на теорията за селективна фототермолиза: с правилно избрана дължина на вълната, плавност и продължителност на пулса за конкретна цел, е възможно да се получи селективно термично увреждане, намаляване на вредното въздействие на околните тъкани.
  Целта на епилация е меланина концентриран в стъблото на косъма и фоликула на нивото на кожната папила и изпъкналата част която подслонява клетките с поникваща способност които регенерират космената структура.
  SHR
 • Бърза и комфортна епилация без болка за дълготрайни резултати
 • Кратки процедури, обикновено по – малки от половин час.
 • Без нужда от време за възстановяване. Може да се върнете към обичайните си активности незабавно след процедурата.
 • Ефективна при всеки цвят на кожата, включително и кожа с тен, както и при всеки цвят на косъма.
 • С най – висок процент покриваемост, за да сте сигурни, че няма да останат нетретирани участъци.
 • Перфектна за всяка част на тялото, включително и по – чувствителните зони като лице, интимна зона и шия.
 • Напълно безопасна процедура през цялата година.

SHR е процедура шедьовър, разработена да премахне нежеланото окосмяване по – бързо и по – приятно от всякога. С SHR вече можете да си направите процедура без значение от цвета на вашата  кожа или сезона, и даже да третирате чувствителните зони без никакъв дискомфорт. С нежни и многократни движения при SHR технологията се доставят ниски дози енергия, но много на =брой пъти, до космения фоликул.

Процедурата SHR е по – кратка от другите методи за лазерна епилация, по – приятна и дава максимални резултати. SHR действа посредством постепенно загряване на космения фоликуил с нежни пулсове от лазерна енергия. Понеже лазерът е в постоянно свижение, процедурата е по – близка до усещане до масаж със затоплени камъни, отколкото до традиционната лазерна епилация, където се използва единична, висока доза енергия към космения фоликул, завършваща едновременно с болка и евентуални изгаряния

Почти всяка част на тялото може да .бъде обработена безопасно и комфортно, включително лице, шия, крака, ръце, интимни части, гръб и корем.

Морфология и биология на космения фоликул
Всеки косъм има външна изпъкнала част наречена стъбло, и част, която прониква специална кожна обвивка, наречена космен фоликул. В края на стъблото е корен, който приключва във фоликул, изпъкнало подуване на ретикуларна дерма състояща се главно от матрични клетки и меланоцити около високо съдова кожна екстрофлексия наречена дермална папила. Чрез взаимодействие с кожната папила, матричните клетки играят основна роля в процесите на фоликулярен растеж и отделяне. Освен това, според днешните биологични модели, герминативните  клетки генериращи фоликула са разположени в „изпъкналата зона“, в близост до еректиращият космен мускул. Тези клетки представляват нов матричен косъм, който генерира фазата на растежа. С тяхна собствена съдова система, папила и изпъкналите зони следователно представляват основните структури за цели на фотоепилацията. Меланина, съдържащ се в стъблото и корена е средата която светлината използва за да се насочи към тези области.

Растежа на косъма не е непрекъснат. Цикълът на косъма е разделен на три фази:

1.Анаген или фаза растеж: нов косъм се генерира от фоликула, който потъва в дермата и става много активен (синтеза на кератин и меланин).
2.Катаген или фаза регресия: спира синтезиращата дейност. Коренът се отделя от папилата, но остава свързан с епителна корда формирана от външната епителна обвивка.
3.Телоген или фаза на покой: фоликула е напълно неактивен. В папилата е почти изчезнала и косъмът се готви да падне, движещ се по-близо до най-горния слой на епидермиса.
Трите фази се сменят циклично и продължителността им варира от човек на човек, също в зависимост от коя част от тялото се третира.
В началото на фазата на растеж (анаген 1), когато фоликула е по-къс, папилата е по-близо до повърхността на кожата. По-късно, тя се движи по-дълбоко, пролиферирайки за вариращо време в зависимост от анатомичната област. По време на анагенната фаза 1 е когато, структурните цели на фоликулите се намират най-близо до повърхността на епидермиса и следователно може да бъде постигната по-лесно с лазер или пулсираща емисионна светлина.
По време на анагенната фаза, синтезата на меланина от меланоцитите коренната  матрица е много интензивна. Меланина депозиран в клетките на кората на косъма постепенно се движи нагоре като косъмът расте. Меланина дава възможност на светлината, да действа ефикасно върху активните фоликули.
По време на тази фаза, в която има интензивни метаболитни възли, косъмът е също по-чувствителен към топлинните ефекти на лазера или пулсиращата светлина енергия.
Ясно е, че ефективността на фотоепилацията с лазер или пулсиращите светлинни системи, е по-голяма върху космите, намерени в началните етапи на анагенната фаза, докато този метод не може да са насоче към жизненоважните фоликулни структури по време на останалата част от цикълът на космите.