Как работи?
Дългогодишният опит и непрекъснатите изследвания и иновации в технологичен и клиничен аспект са позволили на Дека, да избере източници на светлина за лечение на съдови увреждания по лицето, торса и краката, оптимизирайки клиничните резултати и намалявайки риска от загуба на пигментация и белези породени от зараснали рани.
Различните дължини на вълните преминават дълбоко под кожата, насочващи се към анормални съдови структури и избирателно облъчват хемоглобина, като по този начин се свежда до минимум взаимодействието с меланина в горните слоеве.
Лазерното лечение на съдови лезии се базира на теорията за селективна фототермолиза. Съответните параметри са: дължина на вълната; продължителност на пулс; плавност; големина и дълбочина на съдовете.

За премахване на капилярите са необходими между 1 и 3 процедури на разстояние от месец една от друга. В дните след процедурата, капилярите могат да станат лилави и по – видими, като с времето започват да изчезват. Може да се наблюдава зачервяване за ден – два.