В съвременните методи за липосукция и липофилинг (fat grafting) използваме различни допълнителни средства и технологии за все по-добър ефект върху пациента.

Лазерно асистираната липосукция е известна вече от десетилетие, но докато старите лазери имаха за цел да разрушат мастната клетка, то новите тенденции са точно обратно – да се запази мастната клетка (която може да се трансферира при необходимост на друго място), да се разрушат съединително-тъканните  връзки и обвивки около мастните клетки, както и да се стегне кожата.

Като резултат се получава много по-гладко място след липосукцията, както и стягане на кожата.

Най-добрият лазер от новото поколение е изобретения от Alma лазер LipoLife, с който д-р Динев работи вече повече от година в болница Европа в София, като този опит му дава невероятно добри резултати на третираните с лазерно асистирана липосукция пациенти.

Освен, че лазера на Alma има различна дължина на вълната от старото поколение лазери, той използва специални канюли за липосукция, които позволяват на лазерното влакно да влезе вътре в тях. По този начин лазерът е активен и ефективен по време на самата липосукция. Това, освен друго и намалява времето за анестезия при лазерната липосукция.

Лазерна липосукция – цени в зависимост от зоните + 500 евро консуматив

Липосукция:

– Бричове: 600 – 800 EUR

– Бедра (вътрешна част): 500 – 700 EUR

– Колене: 500 – 700 EUR

– Корем: 800 – 1200 ЕUR

– Талия: 600 – 800 EUR

– Ръце: 600 – 800 EUR

– Двойна брадичка: 800 – 1200 EUR